VIDAR MAGNUSSEN

Vidar Magnussen.jpeg

Skuespiller / komiker / dramatiker / manusforfatter

 

Norsk skuespiller, komiker og manusforfatter, utdannet ved The Webber Douglas Academy of Dramatic Arts i London (2000-2004).

 

Hans første norske teaterrolle var som Jørgen Tesman i Ibsens Hedda Gabler (Riksteatret 2006, i regi ved Yngve Sundvor). Siden har han blant annet hatt roller i Panikk i kulissene (2008), Farlige Forbindelser (2008), Les Misérables (2008), Rett i lommen (2009), Mascarade (2010), Jungelboken(2010) og La Cage aux Folles (2011) på Den Nationale Scene, og i Tida og Rommet (2011), Jungelboka (2012), Felix' Fantastiske Orkester (2012), Norge-Brasil (2012) og Hamlet (2014) på Det Norske Teatret.

 

Magnussen har gjort musikaldramatiseringer av Kiplings roman Jungelboken og H. C. Andersens eventyr Snødronningen for DNS, førstnevnte med premiere i 2010, sistnevnte med premiere i 2012.

 

Vidar Magnussen mottok Heddaprisen 2014 i klassen for beste mannlige skuespiller for sin rolle som seremonimesteren i Shockheaded Peter, i regi av Erik Ulfsby, Det Norske Teatret i 2013. I 2010 vant han Komiprisen i klassen for årets gjennombrudd for sin opptreden i forestillingen Mascarade på Den Nationale Scene, og han fikk den bergenske Pernillestatuetten 2010 for sin medvirkning i Jungelboken samme sted.

Han har hatt flere TV-roller, blant annet i TV-seriene Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (NRK 2011) og Lilyhammer (NRK 2012) og i Side om side.

FOTO:
NRK1 UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN

Verk: 

SNØDRONNINGEN

Den folkekjære danske forfatteren Hans Christian Andersen utga eventyret Snødronningen i 1845. I dette klassiske eventyret hersker ondskapen i skikkelsen av Snødronningen. Et speil er roten til hennes vrede. Klarer våre helter, bestevennene Gerda og Kay, å stoppe den mektige Snødronningen?

 

Snødronningen har et magisk speil, kalt trollspeilet, som har makten til å forvandle menneskers oppfatning av verden. Det utelater alle positive og vakre aspekter og fokuserer kun på det negative slik at de som titter i speilet får et forvrengt bilde av seg selv. Men en dag knuses speilet i milliarder av biter. Bitene virvler rundt og blåser inn i menneskenes hjerte og øyne, slik at hjertene deres fryser til is, og de ser alt med onde øyne. 

 

En tid senere møter vi barna Kay og Gerda, som bor ved siden av hverandre i en bygård i storbyen. Kay og Gerda er bestevenner. De tar vare på hverandre og har et helt spesielt forhold. Til jul får de en kjelke sammen, men en dag stikker Kay av med kjelken etter å ha fått biter av Snødronningens onde speil i seg. Gerda legger ut på en reise for å finne ham. Underveis møter hun flere hindringer, og får en morsom følgesvenn i form av en kråke som snakker mange språk ved hjelp av ordbøker han finner.  Gerda treffer videre, syngende blomster, en selvskapsyk gamel kone, en røverbande, et forfengelig reinsdyr. Hun kommer til slottet hvor alt er “amazing” og hun ender opp tilsist for å kjempe mot det onde. 

Trykk her for å se, høre og lese mer om verket!

Snødronningen _ Presentasjon (flyttet)..
Jungelboken__DNS_8_2996519a.jpg

Familieteater
Original tittel: THE JUNGLE BOOK
Basert på bok av: RUDYARD KIPLING
Dramatiker: VIDAR MAGNUSSEN

Tilgjengelige språk: Norsk 

Varighet: 2 t inkl pause

Verdensomspennende representasjon

JUNGELBOKEN

Rudyard Kiplings historie om menneskebarnet Mowgli presenteres her i Vidar Magnussen sin aktuelle og morsomme versjon. 

 

Vidar Magnussen har dramatisert Kiplings roman til et humoristisk og tankevekkende eventyr som inkluderer hele det kjente og kjære rollegalleriet. I Magnussens lekende univers møter vi også noen særdeles sjarmerende nykommere og en perlerekke av sprelske sanger, alle med opphav fra det glade 80-tallet.

Anmelderne er over seg av begeistring for Jungelboken med sekser på terningen og overskrifter som "Jungelfyrverkeri", "Komisuksess" og "Jubel i jungelen".

FOTO: FREDRIK ARFF
DEN NATIONALE SCENE 2010

FOTO: FREDRIK ARFF

Familiemusikal

Original tittel: SNØDRONNINGEN

Tilgjengelige språk: Norsk / Dansk
Basert på: H.C. ANDERSENS EVENTYR
Av: VIDAR MAGNUSSEN og JULIAN BERNTZEN

Antall medvirkende: ca. 17

Varighet: ca. 2 t inkl pause

Verdensomspennende representasjon