TORE VAGN LID 

Tore Vagn Lid.jpg

Dramatiker

Regissør, forfatter og musiker.

Han er kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen, professor i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo og har doktorgrad fra Institut für Angewandte Theaterwissenschaft i Giessen.

Han har blant annet blitt tildelt Heddaprisen for Mann = Mann (2007) og Almernasuch (2007), Radioteatrets Blå fugl-pris (2011), Kritikerprisen for Kill them all! (2013), Bergensprisen for årets forestilling for DUB Leviathan! (2015) og Heddaprisen for beste regi og beste scenetekst for Vår Ære/Vår Makt (2016).

FOTO: TRANSI-TEATRET BERGEN

Verk: 

KILL THEM ALL

Et tidsaktuelt drama om et Europa og et system i krise.

I Europa utspiller det seg en sosial og økonomisk krise. En krise som driver stadig flere mennesker til selvmord. I oppsetningen (sørgespillet) Kill them all! tar Tore Vagn Lid oss med inn i en verdensdel på kanten av stupet. Det er en ekspedisjon - fra en utpost langt nord på spillebrettet - på søken etter enkeltmennesket i systemet, og systemet i enkeltmennesket. Men hvilke regler spilles det etter?

Når noen hever armen for å stemme over en beslutning i Europas finanssentrum Frankfurt, hever noen pistolen for å skyte seg ut av fornedrelsen i Madrid. Og når noen fortviler over at arbeidsledigheten blant unge mennesker i Spania er skyhøy, jubles det her lenger nord over at prisene stuper på ferieboliger langs rivieraen.

I Tore Vagns Lids teater-ekspedisjon er grensene mellom musikere og skuespillere visket ut og erstattet av et topptrent lag av SPILLERE. Med og uten instrumenter prøver ekspedisjonen en helt ny strategi – DUB-teater! Musikkformen som oppstod som politisk protest på Jamaica, og som erstattet solisten med miksepulten, revolusjonerte musikkhistorien og banet veien for reggae, rap og elektronika, mikses her med teatrets muligheter. Herfra beveger sørgespillet seg inn i et uutforsket landskap av hørespill, kammerspill, konsert og konfrontasjon.

Tore Vagn Lid har etablert seg i Norge og Europa med en serie relevante og formsterke oppsetninger. Han forener musikk og scenespråk i en syntese som gir mer enn delene og avkrever et nytt teaterspråk.

«Kill Them All! tilbyr en kombinasjon av refleksjon og identifikasjon som ville gjort Bertolt Brecht stolt og Brennpunkt misunnelig».» Morgenbladet

Et sørgespill
Original tittel: KILL THEM ALL

Tilgjengelige språk: Norsk / engelsk

Antall medvirkende: 3 kvinner 1 mann

Varighet: 1 t og 50 min

Verdensomspennende representasjon

Kill_wide.jpg

FOTO: NATIONALTHEATRET