STEINAR THORSEN

STEINARprofil.png

Dramatiker

Steinar Thorsen er en teaterkunstner fra en rekke prosjekter i og utenfor Bergen. Han var i 8 år kunstnerisk leder for Vestlandske Teatersenter og har bl.a. mottatt Bergen Teaterforenings Rampeløktpris (1997) og Nøtterøy Kommunes kulturpris (2012). Steinar Thorsen har vært kunstnerisk leder for frigruppen Turboteateret (Bergen) og Norges eldste frie teatergruppe Thesbiteateret (Tønsberg). Han startet og ledet den internasjonale teaterfestivalen MINI MIDI MAXI og har vært regissør, manusforfatter og skuespiller i en rekke oppsetninger, bl.a. på Den Nationale Scene, Teater Ibsen og Det Norske Teatret (www.kompani13.no).

FOTO: hentet fra www.kompani13.no

Verk: 

OSS BRØDRE I MELLOM

Et teater- og formidlingsprosjekt om fenomenet ”barnesoldater” i tredje verden. Oss brødre imellom handler om barn i krig, spesielt om barnesoldater. Manuset er lagt til Norge i nær fremtid og viser realitetene hvis det her skulle komme en omfattende væpnet konflikt. Vi møter en geriljagjeng med norske soldater – barnesoldater som ligger i dekning og planlegger nye raid. Gruppen styres av voksne krigsherrer som har flere agendaer enn å sloss mot svenskene, de vil også skaffe seg makt og rikdom. Geriljagruppen er bekymret fordi de den siste tiden er blitt såpass få. Mange er blitt drept, og de er redde. For å øke sitt antall bruker de sitt eneste rekrutteringsredskap – slik de selv ble rekruttert – de kidnapper noen unger som leker i nærheten, og begynner opplæringen av de. Dette består av hjernevasking, voldsbasert tvang, trusler og overgrep. Med den propaganda, og demagogiske argumentasjon som alltid råder i slike situasjoner og som legges til grunn for slike situasjoner kaller gjengen seg for brødrene. (www.old.usf.no)

Skuespill
Original tittel: OSS BRØDRE IMELLOM

Tilgjengelige språk: Norsk
Antall medvirkende: 11

Verdensomspennende representasjon

oss-broedre-imellom.jpg
Helge_Jordal_-__Bal_322613a.jpg

Musikal
Basert på Cornelis Vreeswijks viser
Original tittel: BALLADER OCH GRIMASCHER

Tilgjengelige språk: Norsk
Varighet: ca. 2 t og 30 min inkl pause

Verdensomspennende representasjon

BALLADER OCH GRIMASCHER 

Ballader Och Griamascher bygger på 30 av Cornelis Vreeswijks viser, deriblant Slusk Blues, Sportiga Marie, Telegram För Fullmånen, Felicia Pratar og Visa Til Veronica.

Handlingen i stykket baserer seg på visene og det er dette historien er bygd opp rundt. De ulike karakterene i visene synger selv sangene og dette er en historie som berører både unge og gamle. Den tar opp store viktige samfunnsspørsmål og varierer mellom det vakre, alvor og en kritisk stemme mot det etablerte.

IN THE NEIGHBOURHOOD

Denne forestillingen dreier seg i hovedsak rundt Tom Waits sin musikk. Omtrent hver sang har en historie og disse historiene er det dette verket bygger på.

Musikkteater
Original tittel: IN THE NEIGHBOURHOOD

Tilgjengelige språk: Norsk

Verdensomspennende representasjon

4254005224.jpg

FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

FOTO: PEDER GJÆRSØE