HANNE HAGERUP

sek_person_scid_21689.jpg

Dramatiker / Manusforfatter

Hanne Hagerup (f. 1984) er en dramatiker og manusforfatter fra Fredrikstad. Hun har blant annet vært med på å skrive TV-serien Snøfall, som vant gullruten for beste barne- og ungdomsprogram. I tillegg til Snøfall har hun skrevet teaterstykket Arnardo før Arnardo sammen med Klaus Hagerup, familiemusikalen Den Hvite Dame for Fredriksten Festning, Snøfall for Oslo Nye Teater sammen med Hilde Hagerup - og Jegertimen for DUS-Den Unge Scenen. Hun har også skrevet tekster for Oslo Fagottkor og for MAC Theatre i Belfast.

Hun har deltatt i Norsk Filminstitutts barnefilmsatsning NFI:LAB Junior og tar for tiden en master i manusskriving ved Den Norske Filmskolen (www.cappelendamm.no).

FOTO: Kristin Aafløy Opdan

Verk: 

SNØFALL

Snøfall handler om den foreldreløse Selma som skriver til julenissen at hun ønsker seg en familie til jul. Brevet finner veien til nisseriket Snøfall og det gjør også Selma, selv om Snøfall ikke er for vanlige mennesker. Men Selma er kanskje ikke helt vanlig?  Selmas reise er et klassisk helteeventyr som handler om å finne seg selv og de menneskene man hører sammen med.

Familieteater

Tilgjengelige språk: Norsk
Dramatiker: HILDE HAGERUP og HANNE HAGERUP

Musikk: HENRIK SKRAM

Antall medvirkende: 13 (20)

Varighet: 2 t 20 min (inkl. pause)

OsloNye_Snøfall_1935.jpg

FOTO: fra Oslo Nye Teater