ØYSTEIN ULSBERG BRAGER

Headshot Øystein Brager_Nicolas Tourrenc portrait.jpg

Dramatiker / Dramaturg / Regissør  

Øystein Ulsberg Brager er dramatiker, dramaturg og regissør. Han er en av manusforfatterne bak den prisvinnende hørespill-podcasten The Amelia Project (blant annet vinner av “Best Audio Play Production” og "Best Writing" under The Audio Verse Awards 2020, vinner av "Best Audio Drama Podcast" under 2020 Discover Pods Awards, vinner av "Best New Comedic Production" under Audio Verse Awards 2018 og podcast-finalist ved Austin Film Festival 2017). Han har vært ansatt som dramaturg på Unge Viken Teater siden 2019, og har drevet dramatikerutviklingsprosjektet UNG TEKST ved samme teater siden 2016. Heddaprisvinner for "særskilt kunstnerisk innsats" med prosjektet Oslo Internasjonale Teater i 2011. oysteinbrager.com / ameliapodcast.com

 

FOTO: Nicolas Tourrenc

Verk:

PILETREPAKTEN
Lillian og Joanna har aldri snakket om den dramatiske hendelsen som for åtte år siden forandret livet deres, og som la grunnlaget for både tragedie og suksess. En karrieredefinerende audition bringer dem sammen igjen, og en samtale begynner som endelig vil bringe sannheten for dagen.

Skuespill
Original tittel: WILLOW GIRLS / PILETREPAKTEN

Tilgjengelige språk: Norsk / Engelsk

Antall medvirkende: 2 kvinner

Verdensomspennende representasjon

Skuespill
Original tittel: HAN SOM GJORDE DET 

Tilgjengelige språk: Norsk / Engelsk

Antall medvirkende: 4 kvinner 3 menn

Verdensomspennende representasjon

HAN SOM GJORDE DET 

Gutten som drepte Janes sønn skal slippes ut av fengsel. Hvem er han blitt? Og tør hun konfrontere ham?

 

I møte med en TV-kanal som vil bruke hennes historie som utgangspunkt for en storyline i en såpeopera, tvinges Jane til igjen å forholde seg til sin tragedie: At hennes sønn ble drept av en femten år gammel gutt for ti år siden. Pål, gutten som gjorde det, er nå i tjueåra og har akkurat sluppet fri fra fengsel. Han har fått nytt navn og hemmelig adresse, men Jane får greie på hvor Pål bor, og bestemmer seg for å oppsøke ham. Jane legger en plan for å nærme seg Pål. Hun vil møte ham med falsk identitet, under dekke av å være caster for en ny krimserie på TV. Det endelige møtet deres preges av maktkamp, løgner og en tabubelagt erotisk tiltrekning, men handler til syvende og sist om tilgivelse.

HanSomGjordeDet-Staende.png

ILLUSTRSTRASJON: ANDERS PEDERSEN