MORTEN JOACHIM HENRIKSEN

Morten joachim.jpg

Dramatiker / skuespiller

 

Morten Joachim er dramatiker og instruktør som i 2009 etablerte scenekunstkollektivet Sorialab på Torshov i Oslo. Morten skriver og regisserer egne stykker og dramatiserte bestillingsverk for et bredt utvalg teatre i Norge. Morten er for tiden aktuell med de kritikerroste forestillingene "Jeg er Robin Hood" og "Fire begravelser og ett bryllup". 

FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN

Verk: 

SKAFF MEG EN SYNDER

I Skaff meg en synder blir vi tatt med tilbake til 1930tallet. Vi møter fire ungdommer på kanten av voksenlivet og får erfare deres drømmer bli knust og oppfylt. Det handler om vennskap, håp, lojalitet og svik. I en tid hvor kvinners rettigheter ikke sto særlig høyt var det verste som kunne skje at man ble med barn og ikke var gift. 

Original tittel: SKAFF MEG EN SYNDER
Etter 5 noveller av: ALF PRØYSEN

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 2 kvinner 2 menn

Varighet:

Verdensomspennende representasjon

Snødronningen _ Presentasjon (flyttet)..
Bestill manus / lisens
7942531334_b294552cb3_b.jpg

Familieteater

Original tittel: JEG ER ROBIN HOOD

Tilgjengelige språk: Norsk 

Antall medvirkende: 5 menn 2 kvinner 2 udefinert. Rom for å utvide med flere soldater og fredløse.

Varighet: 

Verdensomspennende representasjon

Foto: Lånt fra Teater Innlandet​

Foto/ artwork lånt av Teater Innlandet fra oppførelse 2016

Monolog
Original tittel: FIRE BEGRAVELSER OG ETT BRYLLUP

Tilgjengelige språk: Norsk / engelsk

Antall medvirkende: 1 mann eller kvinne

Varighet:

Verdensomspennende representasjon

FIRE BEGRAVELSER OG ETT BRYLLUP

 

Monologen beskriver et selvransakende detektivarbeid. I et forsøk på å forstå seg selv bedre tar hovedpersonen publikum med tilbake i tid for å forsøke å forstå hvilke hendelser og minner som har preget ham. Han har akkurat kommet fra den siste begravelsen i en rekke av fire på under to år, og han har fremført en sang . Slik han alltid gjør i disse begravelsene. Men hvorfor fremfører han disse sangene? Er det for seg selv, eller de som er døde? 

"Fire begravelser og et bryllup" er en humoristisk og vemodig reise innover med preg av standup og fortelling, og består av flere sanger. 

Verk: 

SKAFF MEG EN SYNDER

I Skaff meg en synder blir vi tatt med tilbake til 1930tallet. Vi møter fire ungdommer på kanten av voksenlivet og får erfare deres drømmer bli knust og oppfylt. Det handler om vennskap, håp, lojalitet og svik. I en tid hvor kvinners rettigheter ikke sto særlig høyt var det verste som kunne skje at man ble med barn og ikke var gift. Stykket er basert på noveller og viser av Alf Prøysen.

Pressen sier:

Hamar Arbeiderblad - Geir Vestad: Komplett Prøysen
«Skaff meg en synder» er blitt en tett, sammensatt og mangfoldig forestilling om livet både på lokalet og i sin alminnelighet."..."god rytme og flott dynamikk"... "Mørk grunntone...men samtidig er det en forestilling som også har rikelig rom for humoren og varmen hos Prøysen" "Dette er framifrå Prøysen-teater"

Oppland Arbeiderblad - Carl J. Sørheim: Synderne svingte seg
"Det ble trampeklapp for synderne på Fremad i går. Skulle bare mangle"..."Samspillet mellom de fire er strålende og svært troverdig"..."de leker seg gjennom teksten, og det er en avslappende og herlig opplevelse å se dem"
"Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyrs musikk løfter det hele et ekstra nivå"

Ringsaker Blad - Torunn Henriksen: Forestilling som skapt for Fremad
"Sjelden samsvarer form og innhold i en forestilling så godt som her med fire unge som steller i stand fest i et grendehus"..."Og stemning ble det, både lystig, fornøyelig, pinlig, sårt, ampert og trist. Forestillingen rommer alle de menneskelige følelsene enhver med tenårene bak seg kan kjenne igjen. Alle skuespillerne mestret sangen like godt som Prøysens vare stemninger
.

Musikkteater

Original tittel: SKAFF MEG EN SYNDER
Etter 5 noveller av: ALF PRØYSEN

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 2 kvinner 2 menn

Varighet: 1 t 40 min

Verdensomspennende representasjon

7942531334_b294552cb3_b.jpg
thumb.jpeg

Familieteater

Original tittel: JEG ER ROBIN HOOD

Tilgjengelige språk: Norsk 

Antall medvirkende: 5 menn 2 kvinner 2 udefinert. Rom for å utvide med flere soldater og fredløse.

Verdensomspennende representasjon

FOTO: TEATER INNLANDET

JEG ER ROBIN HOOD

I "Jeg er Robin Hood" treffer vi 12 år gamle Robin og hans mamma Kjersti. Robins pappa har akkurat blitt satt i fengsel, økonomien skranter og hverdagen er i ferd med å rakne. For å beholde huset blir Kjersti sammen med den dominerende og voldelige Johan. Da Robin får sitt hjem invadert forvandler Robins virkelighet seg til Robin Hoods verden. Vi blir tatt med til Sherwoodskogen og Nottingham. Vi møter den vakre Jomfru Marion, Sheriffen , Lille Jon og den grusomme Prins Johan. Hvordan kan Robin klare å vinne landet tilbake når Den onde Prins Johan truer med å drepe Kongen, Robins Hoods far, hvis Robin Hood forsøker å skaffe hjelp? 

FOTO/ARTWORK: TEATER INNLANDET, 2016

Diktatoren.jpg

FOTO: STIG HÅVARD DIRDAL

CHAPLIN: DIKTATOREN

Chaplins Diktatoren settes for første gang opp på scenen i Norge. 

Diktatoren er historien om tiden mellom to verdenskriger. Et intermesso hvor galskapen slet seg løs, friheten gikk på nesen og menneskeheten fikk seg noen spark bak. Adenoid Hynkel er Tomanias maktglade og brølende diktator. Men han har en dobbeltgjenger: en forfulgt, liten jødisk barberer med hukommelsestap. Mens diktatoren drømmer om verdensherredømme og planlegger å invadere nabolandet Osterlich, drømmer barberen om en verden i fred.

Diktaroen er hylende morsom, men også skremmende relevant i en tid hvor det anes autoritære trekk i både unge og gamle demokratier. Heldigvis er Diktatoren også stadig relevant fordi Chaplins komiske geni fremstår strålende intakt. Chaplin utfører en utrolig balansekunst i Diktatoren. Det er parodien som politisk striptease, men også den gripende fortelling om de små mennesker som kommer i klemme når brutaliteten hersker
(www.mortenjoachim.no).

Pressen sier:

"Et av teaterhøstens høydepunkter"

Dagbladet

"Nå må vi ta buss til Stavanger for å oppleve denne store scenekunstneren"

Fedrelandsvennen (6)

"Johannessen flørter med og forfører sitt publikum og

behersker Chaplins eminente timing fra stumfilmens tidsalder

VG (5)

"Chaplin: Diktatoren tar vare på kjernen i filmen; et dypt alvor som løftes av humor.

Latteren sitter løst, og komikken strekker seg fra briljant satire til ren buskis"

Aftenbladet

Skuespill
Original tittel: CHAPLIN: DIKTATOREN

Av: LINE HOFOSS HOLM &MORTEN JOACHIM HENRIKSEN 

Tilgjengelige språk: Norsk 

Antall medvirkende:

Varighet: 2 t 15 min inkl pause

Verdensomspennende representasjon