MARIA KJÆRGAARD-SUNESEN

maria-kjrgaard-sunesen-n0tktqob0zeofvqp0

Instruktør

Født 1985. 

Maria Kjærgaard-Sunesen er utdannet ved Statens Teaterskole i 2011. Hun har gjort flere dramatiseringer deriblant Askepott på Den Nationale Scene og hatt regi på Arne Lygre sitt verk Ingenting av meg på Det Norske Teatret.

FOTO: hentet fra www.sortehest.com

Verk: 

Nilas-eventyr-blir-verkelege-957x637.jpg

FOTO: DAG JENSSEN

NILA OG DEN STORE REISA 

Nila har ein fantastisk fargerik fantasi som kan trylle fram dei mest utrulege historier om dragar og prinsar og havfruer og få dei rundt seg til å tru at det er sant. Men i heimlandet er det krig, og Nila må flykte saman med bestefaren som er sjuk, og den unge guten Yasin, som dei reddar frå å drukne. I båten over havet er det eventyra hennar som gjer den forferdelege situasjonen mogleg å halde ut. Nila og den store reisa er ei nyskriven satsing på Hovudscenen om korleis krafta i gode forteljingar kan overvinne mørkeret (tekst hentet fra www.detnorsketeatret.no).

Pressen sier:

"Eventyr for øyet" – Dagbladet

"Båtflyktninger og døden på havet virker kanskje ikke umiddelbart som ønsketema for barneteater, men gjennom usedvanlig vakker og spennende scenografi, kostymer og lys blir dette en visuelt eventyrlig og fantasieggende historie."
 – Aftenposten

"Poetisk verdensalvor for hele familien" – Dagsavisen

Familieteater
Original tittel: NILA OG DEN STORE REISEN

Av: MARIA KJÆRGAARD-SUNESEN

Tilgjengelige språk: Dansk 

Antall medvirkende: 16

Varighet: 1 t og 30 min

Verdensomspennende representasjon

ASKEPOTT

I denne versjonen av det folkekjære stykket er utgangspunktet tatt i Brødrene Grimm sin fortelling. Vi alle kjenner historien om Askepott som blir undertrykket av sin onde stemor og stesøstre. Men etter hardt arbeid og magisk hjelp får livet hennes en helt ny retning. 

Pressen sier:

"Det er blitt et stykke som ligger nærmere nordmenns juleklassiker «Tre nøtter til Askepott» enn Disney-konsernets sukkerspinn, men først og fremst er det en helstøpt forestilling, med ny musikk, frapperende dans, flotte kostymer og svært tydelige figurer på scenen" – Bergensavisen

Familieteater
Original tittel: ASKEPOTT

Av: MARIA KJÆRGAARD-SUNESEN

Verdensomspennende representasjon

FOTO: Hentet fra www.dns.no

AskepottNB.jpg