MALMFRID HALLUM

Malmfrid 1 portret DrHus (1).jpg

Dramatiker

Malmfrid Hovsveen Hallum (født 2. mars 1979) er en norsk dramatiker som skriver under psevdonymet M H Hallum. Hallum vant Ibsenprisen 2018 for Solveigs 2. Sang, som var en co-produksjon mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret.

Hallum er utdannet ved Rose Bruford College i London og Universitetet i Oslo. Hun debuterte som dramatiker med skuespillet Orehei på Norsk dramatikkfestival 2009. Hun medvirket også på Norsk dramatikkfestival 2011 med skuespillet Fugleslottet. Hallum har siden blant annet skrevet for Teater Innlandets teaterforestilling !KYSS og Værhanen for NRK Radioteatret. Urban Legend ble produsert av NRK Radioteatret og Teater Innlandet. A Thing of Beauty (Regi: Øystein Johansen) vant Osloprisen 2013 for beste sceneforestilling. The Dahmer Syndrome (Regi: Øystein Johansen) vant Amsterdam Fringe Silver Award 2014. Hallum var nominert til Plans jentepris 2012. Hun har skrevet artikler, essays og kronikker for Klassekampen, Ny TidDagsavisenKKAftenpostenMorgenbladet og Dagbladet.

Hallums tekster er utgitt på Transit Forlag i antologiene, MonolUNG, Samtidsdramatikk 2011 og Sa hun.

Tekstene A Thing of Beauty og The Dahmer Syndrome er utgitt på Spriten forlag.

Hallum var mottaker av Skien kommunes kunstnerstipend og Henrik Ibsens bolig i Snipetorp for 2014. Hun var nominert til Ibsenprisen 2014 for teksten Rekonstruksjoner, og var husdramatiker ved Dramatikkens Hus 16/17 (tekst hentet fra www.wikipedia.no).

FOTO: OLA ERIK BLÆSTERDALEN

Verk: 

LEIEBOEREN

Dramatiker M H Hallum har latt seg inspirere av romanen «Leieboeren» fra 1969 av Svava Jacobsdottir i arbeidet med sin seneste teatertekst. Det handler om et ungt par som en dag får besøk av en ukjent mann. Han legger seg på sofaen og viser ingen tegn til å ville gå (www.dramatikkenshus.no)

Original tittel: LEIEBOEREN

Tilgjengelige språk: Norsk / Engelsk

Antall medvirkende: 4

Verdensomspennende representasjon

Solveigs andre sang_edited.jpg

Original tittel: SOLVEIGS 2.SANG

Tilgjengelige språk: Norsk 

Varighet: ca 1 time
Verdensomspennende representasjon

Original tittel: REKONSTRUKSJONER

Tilgjengelige språk: Norsk / Engelsk

Antall medvirkende: 2 kvinner 2 menn

Verdensomspennende representasjon

SOLVEIGS 2.SANG

Teksten sirkler rundt en kvinne, Solveig, og hennes forhold til sin mann, Peer. Historien fortelles på flere plan: En retrospektiv, fortalt fra den aldrende Solveig som sitter ensom og forlatt på den øya hun flykte til etter å gitt opp ventingen på Peer, og hvor hun til slutt også tar livet av ham. Hennes historie "flashbacker" herfra og til fortiden, hvor vi treffer henne som en yngre kvinne som forsøker å skape et eget liv uten Peer, men at hver gang hun er i ferd med lykkes i å skape en selvstendighet, kommer han og "tvinger" henne til å bli hans kvinne/støtte/pleier/omsorgsperson. Hørespillet er et samarbeid med Teater Innlandet (hentet fra: NRK Radio).

REKONSTRUKSJONER

To kvinner. To menn. Vi vet ikke hvem de er eller hvor de kommer fra. De snakker om å være kastet ut i en verden hvor mulighetene synes ubegrensede, men de føler angst for å mislykkes. De snakker om byen som holder på å kvele dem, om å bli syk av forelskelse, ødelagt av sorg, og om å finne en vei ut av ensomheten. Hva vil det si å føle seg utenfor? Kan kjærlighet være svaret på menneskets livsproblem? Rekonstruksjoner er en meditasjon over det unge menneskets sjeleliv (www.tussilagoproduksjoner.no)

SOMEONE OR OTHER

 

Et stykke Hallum skrev etter å ha fått tilgang på flere Stasi-dokumenter. Her får du innblikk i en verden om overvåkning, spionlivet og menneskene mellom.

FOTO: NRK RADIO

Original tittel: SOMEONE OR OTHER

Tilgjengelige språk: Engelsk

Verdensomspennende representasjon