KNUT NÆRUM

Knut Nærum.jpg

Forfatter / Dramatiker

Nærum er vokst opp i Göteborg, Halden, Grimstad. Utdanning: Videregående skole, allmennfaglig studieretning, språkfag, artium i Grimstad 1979. Skjeberg Folkehøgskole, drama- og formingslinjen 1979–1980. Studier i Kristiansand 1980–1987: Engelsk mellomfag, nordisk grunnfag, ett år med utviklingsstudier, pedagogisk seminar.1982: Jobbet ett snaut år som korrekturleser i Dagbladet Sørlandet. Låtskriver og gitarist i De Stundesløse 1981–1983. Siviltjeneste 1985–1986.

 

Diverse arbeid 1988–1992: Lærervikar, nærradioreklameforfatter, vitsetegner, illustratør, konferansier, revyskuespiller og bidragsyter til Hallo i uken. 1987–2015: Skrev og spilte i åtte revyer med Tangakavalerene.

Fra 1992: Bosatt i Oslo. 1992-2015: Tilknyttet NRK som forfatter, redaktør og tidvis medvirkende i programseriene Hallo i uken, Egentlig, Øystein og meg, Akkurat nå, Nytt på nytt, Valgfritt. Spaltist i Dagbladet (2008–). Fem foredrag for Nasjonalbiblioteket (2016) (www.cappelendamm.no)

 

FOTO: AGNETE BRUN / 

CAPPELEN DAMM

Verk: 

SUPER

Doktor A rekrutterer Karin Zahl ("Rush") og andre ungdommer med spesielle evner til kampen mot Madam B. De unge kjekler og forelsker seg. Mutanter slåss mot hverandre. Mens det står om verdensherredømmet, blir Rush stadig mer usikker på hvem hun kan stole på, og om hun selv er på den rette siden.

Superheltdrama
Original tittel: SUPER

Tilgjengelige språk: Norsk (bokmål og nynorsk), Engelsk

Antall medvirkende: 8 kvinner 4 menn

Varighet: ca. 50 min

Verdensomspennende representasjon

12778868_1112440662100982_70408783444282

Kriminalkomedie
Original titel: MORD OVER EN LAV SKO

Tilgjengelige språk: Norsk (bokmål og nynorsk) / Engelsk

Antall medvirkende: 5 kvinner 5 menn

Verdensomspennende representasjon

MORD OVER EN LAV SKO

Året er 1936. Mørke skyer samler seg over herregården Såleborg. Mange har grunn til å ønske livet av skofabrikanten Herman Platt. Dessuten har gentlemansforbryteren Skyggen meldt at han, ved midnatt, vil stjele den etruskiske dolken. Når Platt blir funnet drept med to sjakkbrikker i hånden, er ingen hevet over mistanke. Og hvem er den virkelige inspektør Bulle? En Python- og "Hjelp, vi flyr"-inspirert Agatha Christie-pastisj.

SKINNET BEDRAR 

Lederen i Stortingets kommunalkomité legger seg inn på en klinikk for kosmetisk kirurgi for å få et mer velgervennlig ytre. Samtidig bringer politiet til samme sted en tyster som skal få nytt utseende. En journalist kommer på sporet av politikeren, en leiemorder er ute etter tysteren og identiteter forveksles i friskt tempo. Store mengder kynisme, noe blod.

Farse

Original tittel: SKINNET BEDRAR

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 4 kvinner 5 menn

Verdensomspennende representasjon

HENRIK IBSENS SAMLEDE VERKER PÅ
78 MINUTTER

Tre skuespillere, 28 teaterstykker, 131 roller. Lykke til.

Inspirert av actionfilm, musikaler, sportssendinger og Game of Thrones, leker tre skuespillere seg gjennom Ibsens 28 verk på litt over en time. En komisk maratonspurt.

Humoristen, forfatteren og dramatikeren Knut Nærum, har tatt på seg oppgaven å forfatte de samlede verker. Nærum har tidligere uttalt  «Ibsen er dramatikkens svar på Elvis, han er hevet over misunnelse.» Uttalelsen falt antakelig i et øyeblikk av misunnelse. Her får du en unik mulighet til å lære alt om Ibsen på en kveld. Vi garanterer at du blir klokere. Kanskje.

Vi garanterer i alle fall en god latter!

dns_ibsen_samlede.jpg

FOTO/ARTWORK: DEN NATIONALE, 2017
Skuespillere: K.ELVIK, KB. JOTTEN OG T.LØVOLD 

PEER! 

Knut Nærum har skåret gjennom og gjendiktet Henrik Ibsens kjente stykke Peer Gynt til kort og lettfattelig barneteater. Han har fjernet tre timer av Ibsens handling, beholdt de mest kjente scenene, skrevet dem på ny og tatt bort de vanskelige ordene. Til gjengjeld har han gjort Solveig tøffere. Dessuten har han føyd til mange sanger skrevet på kjente melodier, en del tull og tøys, og en utvetydig lykkelig slutt (www.cappelendamm.no).

PEER.jpg

Original tittel: HENRIK IBSENS SAMLEDE VERKER PÅ 78 MINUTTER 

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 1 kvinne 2 menn

Varighet: 78 min

Verdensomspennende representasjon

Barneteater
Original tittel: PEER GYNT

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 20

Verdensomspennende representasjon

FOTO: HENTET FRA www.cappelendamm.no

super-2.jpg
Kon tiki.jpg

KON-TIKI 2: THOR HEYERDAHL I LANDET UNDER HAVET 

 

Endelig kan den fortelles, den taushetsbelagte delen av Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ferd, den delen hvor vi hittil har trodd flåten bare drev vestover, men hvor den egentlig strandet på en øy med en dormende vulkan, der mannskapet støtte på spanske konkvistadorer, den forsvunne flyversken Amelia Earhart og den ene dinosaurusen større enn den andre. Et digert eventyr for flest mulig skuespillere på scenen og de fleste aldre i salen (www.manusbanken.no).

Komedie

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 20

Verdensomspennende representasjon

FOTO: HENTET FRA www.arendalstidende.no

RESERVOIR DUCKS 

 

Tarantino møter Disney! Reservoir Ducks er en gjenfortelling av Tarantino-filmen "Reservoir Ducks", helt uten regissørens to varemerker banning og blod, med roller som kan minne om kjente karakterer fra Andeby. Uten at det er dem. Et stykke for barnslige voksne. Mange sceneskift og mange roller: Fra ti skuespillere og oppover (www.manusbanken.no).

Komedie

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 18

Verdensomspennende representasjon