MAHMONA KHAN

4528_96354970934_726530934_2978110_18842

Forfatter / Serieskaper / Manusforfatter

Mahmona Khan har vært med på skrive og adaptere  sin bok ”Skitten snø” til TV-serie for Nrk i 2019. Hun har bakgrunn som journalist, forfatter, samfunnsdebattant, og var tidligere sjefredaktør for Norges største minoritetsorienterte nettmagasin X-plosiv.no.
Khan fullførte senere to-årig forfatterutdanning ved Norsk Barnebokinstitutt. Khan jobbet i Dagbladets politiske avdeling en kort periode før hun gikk over til Los magasin, LO-Aktuelt. Der hun jobbet i ni år før hun debuterte med sin første faglitterære bok ”Tilbakeblikk –Da pakistanerne kom til Norge” i 2009.

 

Våren 2011 ga Khan sammen med Nazneen Khan-Østrem ut boka UTILSLØRT. Høsten samme år debuterte Khan som skjønnlitterær forfatter med ungdomsboka SKITTEN SNØ. Hun har deretter skrevet flere ungdomsbøker, barnebok og bidratt i antologier. Khan ble plukket ut som en av to norske representanter til å delta i Presidential Summit on Entrepreneurship i Washington D.C. april 2010. Møtet var initiert av president Barack Obama.

 

Hun har vært aktiv i Norsk barnebokinstitutts styre, Norsk Forfattersentrums fondkomite, NFFs stipendkomite, Medieutvalget for minoritetsspråklige utgivelser, Referansegruppe for ABM-Utvikling og Norwegian Friends of Pakistan.

Verk: 

SKITTEN SNØ

Vi blir kjent med fire jenter. De tilhører både norsk og pakistansk miljø. Så blir en av jentene lurt og mishandlet og siden truet på livet dersom hun røper gjerningsmannen. Venninnegjengen skjønner at de må gjøre noe ... Skitten snø er en sterk og spennende historie fra Oslos norsk-pakistanske miljø. Det handler om voldtekt og om hevn - og hvordan et vennskap mellom jenter med ulik kulturbakgrunn gjør dem sterke. (Norli) 

Skitten snø er den første boken i serien om venninnene Ambar, Anila, Sumera og Charlotte. De andre bøkene i serien er: Fra Oslo til Lahore og Når du minst venter det

Boken har blitt til en serie på NRK  - https://tv.nrk.no/serie/skitten-snoe

Skeniske rettigheter til roman
Original tittel: SKITTEN SNØ

Tilgjengelige språk: Norsk

Etter barnebok av: MAHMONA KHAN

Verdensomspennende representasjon

9788203253430.jpg

FOTO: norli.no