JOHN OLAV NILSEN

johnolav.jpg

Musiker / Poet / Tekstforfatter / Låtskriver
 

John Olav Nilsen er vokst opp i Loddefjord, Bergen. I 2009 platedebuterte han med bandet John Olav & Gjengen som er det han er mest kjent for. Nilsen ble nominert til årets tekstforfatter i 2012 av Spellemannprisen. 

FOTO: LARS MYHREN HOLAND

Verk: 

DSC_3733.jpg

SÅNNE SOM OSS

Det er første haustdag med snø. Bussar og bilar stampar i kø over heile byen. Heime i bustaden i forstaden sit Bente Eriksen. Ho er urolig for mannen, Frank, som ikkje har gitt livsteikn frå seg på mange timar. 

Då han endelig dukkar opp seint på kveld, hevdar han at han har vore på boksetrening. Bente veit betre. Eit drama om stor sorg tar til å falde seg ut. Den vesle bustaden i suburbia blir etter kvart fylt med alle dei som har fått liva sine snudd opp ned gjennom tapet av ei dotter.  

Her kjem sonen Tom som nettopp har sluppe ut av fengsel, og som har med seg kjærasten Emilie. Her kjem farmor Anna og farfar Arne, som budde her den gongen leiligheita var ny. Denne familien bærer på for mykje fortid, og dei veit rett og slett ikkje korleis dei skal handtere all sorga og all kjærleiken.

Skuespill / musikkteater

Original tittel: SÅNNE SOM OSS 
Av: FRODE GRYTTEN
Musikk / Tekster: JOHN OLAV NILSEN

Tilgjengelige språk: Norsk (nynorsk)

Antall medvirkende: 4 kvinner 3 menn 1 (eller flere) musiker(e)

Verdensomspennende representasjon

FOTO: DEN NATIONALE SCENE, 2014