ESPEN AUKAN

Espen Aukan portrett.JPG

Filmforfatter / Dramatiker

Espen Aukan (f. 1979) fra Kristiansund, bosatt i Fredrikstad. Utdannet ved manuslinjen på Den norske filmskolen i Lillehammer. Han skriver hovedsaklig for film, og har blant skrevet kortfilmene WETTLAUFERS ENKE, TO GODE TORPEDOER og BABY BOOM. Han har også vært medforfatter på horrorfilmen VIKINGULVEN og storfilmen TROLL som har premiere på Netflix i 2022. I tillegg har han jobbet på tv-serier som KAMPEN og ELIAS PÅ NYE TOKT. For scenen har han jobbet med mixed media-prosjektet PORTALEN: SPØKELSESJEGERE på Fossekleiva kultursenter, og skrevet familiemusikalen SYVER & BEATRICE - ET SOMMERMYSTERIUM og bearbeidet KISS ME KATE for Operaen i Kristiansund. I 2009 og 2012 skrev han nytolkninger av eventyrene SNEHVIT og DEN STYGGE ANDUNGEN, begge for Brageteatret. For SNEHVIT ble han nominert til Ibsenprisen i 2010.

FOTO: STINE HARTVIKSEN

Verk:

102779833.jpg

Skuespill

Fritt etter brødrene Grims eventyr "Snehvit og de syv dverger"

Antall medvirkende: 15

Varighet: ca. 2 t

Verdensomspennende representasjon

SNEHVIT 

 

Det klassiske eventyret til Brødrene Grimm. Historien er om Snehvit og de syv dvergene, bare at i denne dramatiseringen er det en ekstra moderne vri.

DEN STYGGE ANDUNGEN

Den Stygge Andungen føler at alt han gjør er feil. Han passer liksom ikke sammen med de andre. De mener at han bare ødelegger og er teit og stygg.

Men en dag får han uventet hjelp. Han møter noen som kommer til å forandre tilværelsen for Den Stygge Andungen totalt. Hvorfor skal han være som alle de andre? Han er seg selv, og de andre kan tenke det de vil! (www.manusbanken.no)

Komedie
Fritt etter H. C Andersens eventyr
Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 4 kvinner 2 menn

Verdensomspennende representasjon

bragetearte-610x366.jpg

FOTO: DAG JENSSEN