ERLEND LOE 

sek-person-scid-1308.jpg

Forfatter

 

Forestillingen Doppler er basert på Erlend Loe sin roman. Han er født i Trondheim i 1969. Loe Har skrevet en rekke romaner og barnebøker. I tillegg til dette har han også skrevet manus til film og oversatt bøker som for eksempel Den utrolige historien om den kjempestore pæren av Jakob Martin Strid. Erlend Loe fikk sitt gjennombrudd med romanen Naiv Super som er oversatt til 20 språk.  

FOTO: CAPPELENDAMM

Verk: 

DOPPLER

Doppler falder på sin mountainbike i skoven og beslutter sig for, at nu kan det være nok med at være forsørger og familiefar og helt utrolig kompetent. Faktisk er Doppler ikke engang sikker på, at hans nyligt afdøde far var særligt kompetent.

Han skyder en elg, tager den forladte elgkalv Bongo til sig og vender verden ryggen. Men selv om man snører soveposens lukning helt stramt til, har virkeligheden det alligevel med at slippe ind.

Pressen sier:

Doppler er en fantastisk fortælling, der er gjort til helt sin egen, ud fra en blændende roman. Har Doppler brug for hjælp - eller har han bare brug for fred? Det er det store spørgsmål, og efter at have set teaterstykket er denne anmelder faktisk mere i tvivl, end efter at have læst bogen.

Dejligt med brug af hele teatersalen og en forfriskende interaktion med publikum, der helt fra starten af føler sig inviteret ind i en verden meget lig et reality-foredrag og med mere eller mindre skjult samfundskritik. Varm anbefaling fra denne anmelder og 5 store stjerner.

Kultunaut DK

Skuespill
Etter roman av: ERLEND LOE
Original tittel: DOPPLER

Dramatisert av: THERESE WILLFELDT

Verdensomspennende representasjon

f0d251_f383959b637545eda337e6c420d7ef70.

FOTO: FRA DET KONGELIGE TEATER I KØBENHAVN

DEN UTROLIGE HISTORIEN OM DEN KJEMPESTORE PÆRA

En dag finner Mitcho og Sebastian en flaskepost. Det kan se ut som om brevet er fra Solbys forsvunne borgermester, som skriver at han har funnet Den mystiske øya. Det ligger også et frø i flaska, og etter at Mitcho og Sebastian planter det, vokser det fram ei kjempestor pære i hagen deres. Sammen med professor Glykose legger de ut på ei reise hvor de møter både pirater og en havdrage, og til slutt finner de borgermesteren.

Denne flotte barneboken handler om et lite sted kalt Solby, hvor borgermester Jeronimus Victor Nikodemus Abraham Bjergstrøm forsvinner, og byens innbyggere fortviler. En dag får elefanten Mitcho og katten Sebastian en flaskepost med brev fra borgermesteren, som befinner seg på Den mystiske øya. I flasken ligger et frø, som de to vennene planter. Over natten blir frøet til en kjempestor pære, som de igjen forvandler til et hus! Den nye borgermesteren har tidligere innført mange regler i Solby, blant annet at det ikke er lov til å dyrke pærer. Og her begynner historien om en lang reise mot Den mystiske øya, og kanskje en gjenforening med borgermester Bjergstrøm (www.akademika.no).

I et samarbeid med Gyldendal Group Agency København.

Urpremiere på Nationaltheatret 9.mars 2019. Les mer om stykket og kjøp billetter her!

Familieteater
Etter bok av: JAKOB MARTIN STRID
Original tittel: DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMESTORE PÆRE 

Dramatisert av: ERLEND LOE

Antall medvirkende: 3 kvinner 7 menn

para_presse.jpg

ILLUSTRASJON: JAKOB MARTIN STRID