EIVIND RIISE HAUGE 

eivind_riise_hauge2_fv85s4tsts (1).jpeg

Forfatter / Dramatiker

 

Eivind Riise Hauge (f. 1980) fra Bergen debuterte i 2010 med novellesamlingen Victor Tukmakovs siste vinter, og har siden markert seg som en allsidig forfatter med utgivelser i en rekke sjangre: roman, novellesamlinger, sakprosa og skuespill (Vigmostad&Bjørke).

FOTO: fra Vigmostad&Bjørke

Verk: 

ROP!

Skuespillet ROP! viser en enkelt arbeidsdag ved et kommunalt tiltak hvor sosialarbeidere og psykisk syke rusavhengige beboere deler dagens timer.

«En virkelig sterk og levende tekst.» Monica Isakstuen

Eivind Riise Hauge (f. 1980), er en av våre unge, kritikerroste forfattere. Han debuterte i 2010 med novellesamlingen Victor Tukmakovs siste vinter, og har siden markert seg som en allsidig forfatter med utgivelser i en rekke sjangre: roman, novellesamlinger og sakprosa. ROP! er hans første skuespill (Vigmostad&Bjørke).

Skuespill

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 4 k 7 m

Verdensomspennende representasjon

9788241918018.jpeg

BEVERRIKET

Et skuespill som forteller om en families tilblivelse og fall gjennom fire generasjoner, over en hundreårsperiode.

Et spedbarn mister sine foreldre under et kolerautbrudd på den norske landsbygda. Foreldrene brennes ute på tunet. Guttebabyen overlever. Det hviskes om at de er av taterslekt.

I ungdommen blir gutten oppdaget av en omreisende lærer, som mener man her har med en begavelse å gjøre. Gutten blir sendt til København for å studere, kommer hjem og blir prest i Bergen, stifter familie, får en sønn. Sønnen utdanner seg til psykiater, hans sønn igjen blir skipsmegler. Det går over styr og han dømmes for alvorlige forbrytelser. Den fjerde sønnen blir kunstner. Et rusproblem utvikler seg sammen med en kjærlighetshistorie. 

Bevverriket er en fortelling om fire generasjoner fedre og sønner. Om en familie som forfølges av tragedie og motgang, som om en forbannelse fulgte dem som en skygge. 

(Vigmostad&Bjørke).

9788241951442.jpeg

Skuespill

Tilgjengelige språk: Norsk

Antall medvirkende: 

Verdensomspennende representasjon