BJARNE AMDAHL

250px-Bjarne_Amdahl_OB.F13310.jpg

Komponist

Født 17. august 1903 i Trondheim, død 14. april 1968.

Han var en norsk komponist og dirigent. Han laget blant annet musikken til de norske spillefilmene To på topp (1965),  Johan på Snippen (1956),  Å ett sånt hundliv (1958) og Ugler i mosen (1959). Amdahl fikk tildelt NOPA-prisen Årets verk for Lille Idas blomster i 1969.

Han var kjent for sitt samarbeid med Alf Prøysen, som blant annet resulterte i Sønnavindsvalsen og Tango for to samt i musikalen Hu Dagmar, som ble satt opp på Sommerteateret i Frognerparken i 1964 med Nora Brockstedt i tittelrollen. Bjarne har en liten andel musikkrettigheter i Folk og Røvere i Kardemomme By. 

FOTO: OSLO MUSEUM

Verk: Musikk andel

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

Bli med til Kardemomme By! 

Vi følger livet i den lille rare byen Kardemomme. Her hender meget som ikke hender andre steder. Esler og kameler går i gatene. Gamle Tobias bor i et tårn. Han varsler været. I byen bor også pølsemakeren, bakeren, dyrehandleren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Silius og kjøpmann Berg. Remo og Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian, som aldri har lyst til å arrestere noen. Og utenfor Kardemomme by bor tre røvere. Kasper og Jesper og Jonatan.

Familieteater
Original tittel: FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY
Av: THORBJØRN EGNER 

Tilgjengelige språk: Norsk / Svensk / Dansk / Finsk / Islandsk / Tysk / Engelsk

Antall medvirkende: 5 kvinner 12 menn

Varighet: ca 2 timer 

Verdensomspennende representasjon

Folk-og-røvere.jpg

BILDE/ARTWORK: THORBJØRN EGNER / THORBJØRN EGNER AS